2030 Yılında Yüz Binlerce Şoför İşini Kaybedecek

Artık bu haberler bilim kurgu olmaktan çıktı. Tesla araçlarından sonra sürücüsüz otomobilleri neredeyse her gün görmeye başladık. Olur mu dememek gerekiyor çünkü eskiden vitesli mi? Otomatik vitesli mi? diye düşünürken günümüzde çoğu araç için otomatik vites bir standart olarak yer alıyor. Şimdiler de ise özellikle taksi, minibüs gibi ulaşım araçlarında otonomlaştırma çalışmaları yapan startup firmaları çoğaldı. Yatırım alanında önemli bir kuruluş olan Goldman Sachs bir rapor yayınladı. Bu raporunda, gelişen robot teknolojisinin getirdiği avantajları ve dezavantajları gözler önüne serdi. Yayınladığı raporda robotların düşünce, el becerisi olmayan çoğu işi otonomlaştıracağını gösterdi.

Goldman Sachs yayınladığı rapora göre, sürücüsüz otomobillerden sonra sürücüsüz kamyonların da çok hızlı bir şekilde günlük yaşamımıza girdiğini belirtti. Önümüzdeki 10-15 yıl sonra ise taksi ve kamyonların otonomlaşarak, her yıl yüzbinlerce şoför işini kaybedecek. Örneğin şuan Uber şirketi, OTTO adından sürücüsüz kamyon üretme hedefine milyar dolarlık yatırımlar yapıyor. Hatta OTTO kamyonları, Amerika’da sürücüsüz olarak malları taşıyorlar.

Önerilen Yazı: Sürücüsüz İş Makineleri Günde 24 Saat Madencilik

Bu sadece Amerika için yapılmış bir araştırmadır. Yani Dünya geneline baktığımızda bu sayı daha fazla artacağı görülmektedir. Yasaların teknolojik gelişmeleri bastırması ve engellemesi yavaş yavaş düşünülmeye başladı. Yani robotlaşacak işler için yapılan teknolojik gelişmelerin yavaşlatılması düşünülüyor. Örneğin, bir şirkette çalışan robot sayısında kısıtlama veya belli bir sayıda çalışmasına izin vermesi bekleniyor. Amerika’da yasaların elinde gücü bulunanlar tarafından değiştirildiği ise bilinen bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Teknoloji Projeleri Youtube Kanalımızdaki Son Videomuza Göz Atmış Mıydınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir