İnsansız Hava Araçları İçin Ultra Hafif Hidrojen Yakıt Hücreleri

Hayatımıza yakın zamanda giren çok pervaneli insansız hava araçları (İHA) için önerilen pek çok farklı kullanım alanı var. Fakat bunların gerçekleşmesinin önündeki en önemli engellerden biri, bu İHA’ların uçuş sürelerinin kısa oluşlarıydı. Uçuş süresinin kısıtlı olmasının en önemli sebebi elektrik motorlarına güç sağlayan yakıt hücreleriydi.

Fakat bu durumu Singapur kökenli Horizon Energy Systems (HES) firmasının tasarladığı ultra hafif yakıt hücreleri bunu değiştirecek gibi görünüyor. Firma farklı denemelerden sonra uygun olarak bir yakıt hücresi geliştirerek, Horizon Unmanned Systems (HUS) tarafından tasarlanan Hycopter adı verilen 4 pervaneli insansız hava aracının güç kaynağı olarak kullanılması için tasarlamış.

hycopter-hidrojeniyakit

İlginizi Çekebilir » Yakıt Pili (Hücresi) Nedir? Nasıl Çalışır?

Firmanın uzmanları yaklaşık 24 atmosferlik basınç altındaki 120 gram hidrojenle doldurulan yakıt hücresinin İHA’yı yüksüz halde 4 saat, 1 kg yük ile 2,5 saat havada tutabileceğini iddia ediyor. HES araştırmacılarına göre 120 gram hidrojen İHA’ya 3 kg’lik bir lityum pilin sağlayabileceği gücü sağlıyor. Hidrojen başka bir depolama ünitesine gerek kalmadan İHA’yı oluşturan borular içinde tutuluyor.

Teknoloji Projeleri Youtube Kanalımızdaki Son Videomuza Göz Atmış Mıydınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir