Uzay Madeni Teknolojisi: Trilyoner Olmak!

Dünya’da petrol türevleri ile yenilenebilir enerji arasında bir kavga var. Aslında bu kavganın o kadar da önemli olmadığı görülüyor. Çünkü firmalar yenilenebilir enerjilerden gizli veya açık bir şekilde uzayda maden toplamak için yeni teknolojiler geliştiriyor. Nedeni ise basit; Dünya’nın ilk trilyonerleri olmak!

Ünlü finans kuruluşu Goldman Sachs bir tahminde bulundu. Uzay madenciliği, “Dünya’da tüm işlerden daha karlı olacak.” Böyle olunca da büyük firmalar enerjilerini bu alana aktarmaya başladı. Bu alanda ilk trilyoner şirket olmak için yarışıyorlar. Çünkü tahminde belirtildiğine göre, ilk şirketler inanılmaz rakamlarda servetlere sahip olacak.

Uzay madenciliği denilince aslında asteroit madenciliği denilmek isteniyor. Asteroitler küçük gezegenler olarak karşımıza çıkıyor. Çoğunlukla Mars ve Jüpiter arasında yer alan bu gök cisimlerinden Güneş Sistemi’nde milyonlarca var. Lakin hepsi madencilik için elverişli değil. Olanlarda ise Dünya’dan daha değerli taşlar olduğu biliniyor.

Önerilen Yazı » Uzayda Nasıl Hareket Edilir?

Avrupa Birliği, Dünya’da çıkarılan değerli taşlar gibi uzay içinde bir yasa hazırlıyor. Bu yasa ile uzay madenciliğinin kontrol edilmesi düşünülüyor. Finans kurumu Goldman Sachs’e göre uzay madenciliğindeki en büyük engel psikoloji. Teknoloji bakımından gelişmeler yaşandığını bu sebeple psikolojik engellerden sonra hızlı bir şekilde madencilik yapılacağa düşünülüyor.

Finans bakımından ise büyük rakamlar düşünülüyor. Örneğin uzay madenciliği için kullanılacak araçların, kargo gemilerinin milyarlarca dolara üretileceği görülüyor. Şuan bu alanda çalışan firmalar var mı diye düşünüyorsanız. İki firma, Deep Space Industries ve Planetary Resources var. Her iki şirkette Lüksemburg devleti ile çalışıyor ve asteroit madenciliği için çalışıyor. Lüksemburg, uzay madenciliği yasasını kabul eden bir ülke olarak da görülmektedir.

Teknoloji Projeleri Youtube Kanalımızdaki Son Videomuza Göz Atmış Mıydınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir