SAP Nedir? Ne İşe Yarar? Özellikleri Nelerdir?

SAP Nedir?

Avrupa’nın en büyük yazılım şirketi olmakla birlikte Almanya merkezli Systems Analysis and Program Development (SAP), büyük firmalar tarafından kullanılmaktadır. Özel yazılım hizmetleriyle çok daha pratik bir şekilde şirketlerin tüm süreçleri yönetmesini mümkün hale getirmektedir. Çeşitli ürünleri var olurken hali hazırda Türkiye’nin en büyük 500 şirketinden yarısından fazlası SAP ürünleri kullanımına geçmiş durumdadır.

İnternet üzerinden entegrasyon çalışmalarının yapılması ve e-iş dünyası bazında yeniliklerin kazandırılması SAP ile mümkündür. Şirketlere iş dünyasına dair çözüm önerileri verirken yazılım sistemleri hizmeti dışında da yeni çözüm ortaklığı yapma amacındadır. Başta iş analizi ve sistem teknoloji danışmanlığı yardımları alınabilir. Uygulama destekleriyle yerelleştirme veya sistem optimizasyonları hizmetlerinden fayda sağlanabilir.

Önerilen Yazı: Python Programlama Nedir? Ne İşe Yarar?

SAP Özelikleri

Sap kullanımı öncesinde çalışma işleyişinin bilinmesi ve çözümlerin nasıl gerçekleştirildiği de gereklidir. Türk şirketler tarafından çokça kullanılır SAP işleyişinde üç katmanlı istemci durumu vardır. Sunum Katmanı özelinde SAP tarafından grafik ara yüzü sağlanır. Bilgisayarlarda kullanılan bir bileşen olup tüm iletişimlerde arayüz görevi görmesi söz konusudur. Pratik bir şekilde sisteme ulaşılması da mümkün olur. SAP Uygulama Katmanı ise müşterilerin işlemlerini yürütmesini mümkün kılar.

Veri tabanlarına erişim olurken aynı zamanda işlerin yazdırılması da uygulatma katmanında yapılmaktadır. Raporlama işlemleriyle sahip olunan tüm hususlar hakkında otomatik bilgi alımı verilir. SAP Veritabanı Katmanı ise süreçlerin gerçekleştirilmesinin sonrasında verilerin korunması için kullanılan kısımdır. İş kaynaklı tüm verilerle birlikte SAP uygulama programları da bu katmanda bulunur. Bulut sistemler üzerinden de çalışılması mümkün olan SAP işleyişinde iş hayatını kolaylaştırıcı faktörlerin sayısı da bir hayli fazladır.

Önerilen Yazı: OpenCV Nedir? Ne İşe Yarar?

SAP Ne İşe Yarar?

Şirketler tarafından sıklıkla kullanılmasının en önemli sebeplerinden birincisi tüm programların tek bir bünyede toplanmasıdır. Farklı ve bağımsız programların aynı süreçlerle kullanımı her zaman için mümkün olmamaktadır. Bundan dolayı verilerin tek bir çatıda olması ve tüm işlemlerin aynı sistem üzerinden yapılmasını ortaya koyar. Başta şirkete dair tüm verilerin girişleri, raporların ortaya çıkarılması için SAP yazılımları kullanılabilir. Güvenli bir platform olması da veri sıkıntılarına kesinlikle yol açmaz. İşleyişler bazında olumsuz bir durumun ortaya çıkmasına da izin verilmez.

SAP Avantajları

Her ne kadar maliyetli olarak görülse de çeşitli özgün modülleri içermesi de uzun vadede avantajlar getirmektedir. Firmaya göre tüm modülleri uyarlanabilir niteliktedir. Yapılacak işlemlere göre SAP yazılımları her daim kullanılabilir. Tüm verilerin izlenmesi ve raporların oluşturulmasında SAP tek başına yeterlidir.

Farklı programların satın alınması, yazılımların tercih edilmesin de gerek olmayacaktır. Ek masrafların olmaması sağlanırken tek bir alanda şirkete ait tüm verilerin bulunmasını kaçınılmaz hale getirir. Geniş kapsamlı incelemeler yapmak istendiğinde de yazılımlarıyla öne çıkan SAP uygulamaları, çok daha profesyonel bir işleyiş için gerekli olacak tek unsurdur. İşlemlerin daha tutarlı olması, hatasız gerçekleşmesi de tüm verilerin tek bir çatı altında toplanmasının sonucunda ortaya çıkar.

Teknoloji Projeleri Youtube Kanalımızdaki Son Videomuza Göz Atmış Mıydınız?

2 thoughts on “SAP Nedir? Ne İşe Yarar? Özellikleri Nelerdir?

  • Mehmet Ali

    Merhabalar,
    Sayfanızı linkedln’de keşfettim uzun zamandır sizi takip ediyorum.Başarılı faydalı bilgileriniz var.SAP hakkında bende birşeyler yazmak istedim.SAP abap programlama dili ile isteğe uygun modüller geliştirilebilir.open-sql,mssql,oracle gibi veritabanlarını destekler.Sap ve abap programlama dilini iyi seviyede öğrenildiği takdirde cv’nizde göze çarpan bir özellik olarak işverenin dikkatini çekecektir.Başarılarınızın devamını dilerim.

    Yanıtla
    • TeknolojiProjeleri.com

      Teşekkür ederiz Mehmet Ali Bey,

      Yazımıza verdiğiniz bilgileri ekleyeceğiz.

      Sağlıklı günler dileriz.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir