İstanbul Modern’in Duvarında Yazan Denklem: Bernoulli Denklemi

1964 yılında Birleşik Krallık’ta doğan Liam Gillick, dünyanın insanoğlu tarafından inşa edilmiş göstergebilimini, özellikle de evrensel dil ile siyasi faillik ve çalışma şartları arasındaki ilişkiyi ele almaktadır. 14.İstanbul Bienali için, akan sıvılar içindeki enerji korunumuna ilişkin bir matematik formülüne dayalı yeni bir çalışma yapmıştı.

İstanbul Modern’in duvarında yazılan denklem olan Bernoulli denklemini Boğaz’a bakan cephesine resmedildi. Adını Hydrodynamica’nın (1738) yazarından alan “Bernoulli İlkesi”, sürtünmesiz akan yalıtkan bir sıvının akış hızındaki artışın, aynı anda sıvının basıncında ya da potansiyel enerjisinde bir azalmaya yol açacağını söyler. Bu nedenle, türbülanssız akan bir sıvıda, kinetik enerji, potansiyel enerji, ve iç enerjiler toplamı sabit kalır.

istanbul-bogaz-bernoulli

İlginizi Çekebilir » Elon Musk’ın İş Mülakatında Sorduğu 10 Soru!

Gezerken edindiğimiz bilgiler ile Gillick’in burada göstermek istediği, yalnızca sudan yani boğazdan görünen kısma işlenen bu denklem ile müzeye ulaşmanın normal yolu olan kara yolunun tersine çevirerek sudan da görünmesini ve böylelikle aynı bernoulli denklemi gibi bir yerde sabit kaldığını göstermesidir.

Teknoloji Projeleri Youtube Kanalımızdaki Son Videomuza Göz Atmış Mıydınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir