Dünya’da Çizilenleri Uzayda 3D Yazıcı ile Basıyorlar!
Bu yazımız biraz ilginç gelebilir. Amerikan Uzay Ajansı NASA’nın bir somun anahtarını e-postanın ekine koyup uzay aracına yollaması haberini duymuş muydunuz? Duymadıysanız kısaca değinelim; Uluslararası Uzay İstasyonu’nun kaptanı Barry Wilmore’un özel bir iş için somun anahtarına ihtiyacı olunca, ne yapması gerektiğini düşünmüş. Somun anahtarı gibi parçaların lazım olması durumunda uzaya gemi gönderilemeyeceğini bildiği için bir çözüm yolu aramış.
Bir sonraki ekibin gelmesini beklemek fikri aklına geldiyse de bir sonraki ekibin uzay istasyonuna belki de aylar sonra gerçekleştireceği ziyareti beklemek ona çok fazla gelmiş. Kaptan Wilmore bunun yerine uzay istasyonunda yer alan 3D yazıcı teknolojisini kullanalarak NASA’dan işine yarayacak bir modelin üç boyutlu planlarını istemeyi tercih etmiş.
Ardından da Made in Space adlı şirket tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu için tasarlanan 3 boyutlu yazıcıda NASA mühendislerinin gönderdiği somun anahtarı basılmış. O günden bu yana yine buna benzer şekilde çok farklı ihtiyaçlar için çeşitli parçalar, Dünya’da tasarlanarak uzayda 3D yazıcı ile basılmaya başladığı açıklandı. Astronotların bugüne kadar uzayda yazıcının kendisi için kullanılacak yedek parça dahil 20’den fazla model bastığı belirtiliyor. Bu bize gösteriyor ki, 3D yazıcı teknolojisi daha özel çalışmaların kapısını aralayacak. Metal baskı gibi teknolojilerinde yaygınlaşarak uygun hale gelmesiyle yeni kapıların aralayacağını ve daha öznel çalışmaların artacağını düşünüyoruz.
Kaynak: https://www.techbriefs.com/component/content/article/tb/stories/blog/35871
Geri bildirim: Step (Adım) Motorlar Nedir? Nerelerde Kullanılır? | Teknoloji Projeleri - Elektronik, Mekanik, Arduino, Projeler, Programlar, Kendimiz Yapalım