İsveçli Bilim İnsanları Güneş Enerjisini Sıvılaştırdı
İsveçli Bilim İnsanları Güneş Enerjisini Sıvılaştırdı
Her gün yeni bir habere, yeni bir teknolojiye uyanıyoruz. Başlık size biraz ilginç gelmiş olabilir ama İsveçli bilim insanları üzerinde çalıştıkları bir proje ile MOST adını verdikleri prototip sistemleri sayesinde güneş enerjisini sıvılaştırdığını açıkladılar. Bunun ne gibi bir avantajı olacak diye düşünürseniz, bilim insanları böylelikle istenildiği zaman kullanılabilecek bir enerji sistemi geliştirmiş olduklarını söylediler.
İsveç’in Gothenburg kentinde bulunan Chalmers Teknoloji Üniversitesi’nde çalışan bilim insanları, güneş enerjisinin kimyasal sıvılar içinde depolanabilmesini sağlayan bir sistemle güneş enerjisinin piller içine depolanmasını ortadan kaldıracaklarını açıkladı. Planladıkları çalışma eğer düzgün bir şekilde giderse 10 yıl içerisinde herkesin kullanabileceğin bir ürüne dönüşeceğini de açıkladılar.
Önerilen Yazı: Benzinli ve Dizel Motor Arasındaki Farklar Nelerdir?
Bunu da Energy&Environmental Science dergiside yayınladıkları bir makale ile yaptıkları prototip aleti bildirdiler. Buna göre, slikondioksit ve kuvarstan yapılan ve içinde sıvı kanalları olan alet içinde güneş enerjisi aylarca kalabiliyor. Aletin alt kısmı güneş ışığıyla suyu ısıtıyor ve bu şekilde depolanan güneş ışığının yüzde 80’i kullanılabilir enerjiye dönüşüyor. Daha fazla bu çalışma ile ilgili bilgi öğrenmek isterseniz kaynakta belirttiğimiz linkten detayları okuyarak, yayınlanan makaleye ulaşabilirsiniz.
Kaynak: https://www.sciencealert.com/scientists-develop-liquid-that-sucks-up-sun-s-energy
Çok iyimser olmuş. Hmmm…